Företaget bakom Unimon

ClearOn AB leder utvecklingen av kuponger och betaltjänster i handeln. Affärsområdet Wave utvecklar och säljer kassasystem. I samarbete med ca 5000 butiker clearar vi kuponger, presentkort, betalningar och värdeavier för SEK 5 miljarder årligen. Genom Kassagirot erbjuder ClearOn privatpersoner och företag att betala, ta ut, växla och överföra pengar i samarbete med Bankgirot, Nordea, Swedbank och MoneyGram. ClearOn är ett betalningsinstitut under Finansinspektionens tillsyn och ägs av Dagligvaruleverantörers Förbund.  www.clearon.se

Om tjänsten:

Vi tycker det ska vara lika enkelt att få med sig kontanter på resan som att handla tidningen. Med Unimon beställer du därför tryggt och enkelt din resevaluta online eller i din butik. Valutan levereras sedan med Postens rekommenderade brev (Rek) till ditt närmsta postombud, vilket brukar vara en butik i ditt närområde. Det är tryggt, enkelt och snabbt att växla valuta genom oss.

Beställ valuta online:

  1. Gå till köpflödet och beställ önskat belopp i valfri valuta. Fyll i dina uppgifter, betala och välj också hur du vill bli aviserad – via sms, e-post eller med pappersavi.
  2. Inom tre helgfria vardagar levereras valutan med Rek till ditt närmsta postombud och du kan hämta din valuta. Glöm inte att ta med giltig svensk ID-handling.

Växla valuta i butik:

  1. Gå till kassan och beställ önskat belopp i valfri valuta. Legitimera dig, betala och välj också hur du vill bli aviserad – via sms eller med pappersavi.
  2. Inom tre helgfria vardagar levereras valutan med Rek till ditt närmsta postombud och du kan hämta din valuta. Glöm inte att ta med giltig svensk ID-handling

Konkurrenskraftiga priser – endast Rek tillkommer

Unimon samarbetar med en av världens största valutagrossister och erbjuder dagsaktuella valutakurser till konkurrenskraftiga priser. Det enda som tillkommer är ett fast pris om totalt 69 SEK för Postens rekommenderade brev (Rek) oavsett antal som skapas (beroende på ordervärdet). 

Snabb leverans - Du får din resevaluta inom tre helgfria vardagar

För snabbast möjliga leverans rekommenderar vi sms-avisering. Då får du ett sms så fort pengarna finns hos ditt postombud. När du beställt resevalutan kan du spåra ditt Rek via posten.se. Du kan också kontakta oss så hjälper vi dig.

Läs gärna mer under frågor och svar.

Kontakta oss

Vill du veta mer? Ring eller mejla till oss!

E-post,​ kundservice@unimon.se  

Telefon, vardagar 9–17
0200-24 75 00